Tel: +373 68-900-343 | e-mail: whshalo.md@gmail.com

De ce sa alegem PVC si nu aluminiu!

Cel mai eficient mod de reducere a pierderilor de caldura il reprezinta montarea de tamplarie din PVC sau din aluminiu echipata cu geam "termopan" sau "tripan". Ce ii sperie pe oameni este ca acest tip de interventie este de ambele parti costisitoare. Pe de alta parte insa, prin instalarea de ferestre de calitate, veti reduce pierderile de caldura cu 30%, iar acest lucru este foarte important.

Cu toate ca piata produselor din termopan a avut mult de suferit in ultimii ani si foarte multi comercianti au redus preturile pentru a-si salva afacerea, achizitia de ferestre sau usi termopan este, in continuare, destul de costisitoare pentru consumatorul mediu. Pana la urma, este vorba de geamurile cu tehnologie termopan, de profilele atasate si de toate elementele de feronerie. Costul unui singur produs este multiplicat in contextul in care aceasta investitie nu se face, de regula, doar pentru o usa sau o fereastra, ci pentru intreaga casa.

In incercarea de a ajunge la un echilibru intre bugetul disponibil si nevoia de a-si asigura anumite standarde de calitate, cei mai multi cumparatori se confrunta cu clasica dilema: aluminiu sau PVC? Pentru a face alegerea corecta, trebuie mai intai sa stiti care este diferenta dintre tamplarie aluminiu si tamplarie PVC.

Principalul avantaj al ferestrelor din aluminiu este rezistenta in timp la deformare. Aceasta caracteristica este importanta atunci cand avem de-a face cu ferestre mari. Ferestrele sunt rezistente in timp si usor de intretinut. Unul dintre dezavantajele fundamentale ale ferestrelor din aluminiu este dat de conductivitatea termica ridicata. Aceasta problema poate fi rezolvata cu intreruperea de punte termica - asa-numitele profile termice. Acest tip de tamplarie este insa mult mai scumpa, neajungand totodata la un coeficient asemanator cu cel al PVC-ului. De asemenea, este necesara tratarea acestora impotriva coroziunii.

Pe de alta parte, tamplaria din PVC are un coeficient de izolare mult mai ridicat, protejandu-va locuinta mai bine fata de mediul extern. Aplicand ultimele tehnologii din domeniu, o fereastra PVC poate izola comparativ cu un zid de caramida placat cu polistiren. PVC este prescurtarea de la policlorura de vinil si este un produs obtinut prin prelucrarea petrolului sau gazelor naturale, avand formula chimica CH2 - CH2. Acest material este amestecat apoi cu alte materiale, asa-numitele filtre, pentru a deveni mai usor de prelucrat.

PVC-ul poate fi, de asemenea, reciclat, ceea ce ajuta la conservarea mediului inconjurator. Fiind plastic, este necesara "armarea" corespunzatoare a acestuia pentru a preintampina eventualele diferente de temperatura sau presiune la care va fi supus. In plus, fiind un derivat al plasticului, este mult mai receptiv la presiunile exercitate de mediul inconjurator, iar etanseitatea acestuia este net superioara aluminiului.

Contacte

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +373 68-900-343
  022 48-64-04
 Chisinau, str. Miron Costin 17/2 of. Nr.1

Harta

WHSHALO.MD

Noutati

27
Feb2018

De ce se aburesc geamurile...

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari la care vor raspuns imediat si satisfacator utilizatorii ferestrelor cu...

27
Feb2018

FERESTRE SI SISTEME DIN PVC:...

Ferestrele reprezinta o investitie de lunga durata si tocmai din acest motiv este bine sa achizitionam produse de...

27
Feb2018

Geamul Low-e. Intrebari si raspunsuri

Low-e inseamna "low emisivity" adica emisie scazuta de caldura prin radiatie in traducere "mot-a-mot". Adica, pe una...

27
Feb2018

De ce sa alegem PVC...

Cel mai eficient mod de reducere a pierderilor de caldura il reprezinta montarea de tamplarie din PVC...

27
Feb2018

Alege eficient pachetul PVC

In timp ce zilele friguroase de iarna iti dau batai de cap cu incalzirea locuintei, noptile fierbinti...

27
Feb2018

Diferentele dintre termopanele ieftine si...

La prima vedere, toate termopanele sunt la fel. Diferentele de pret dintre diferite marci de tamplarie apar...

27
Feb2018

Sfaturi pentru montarea ferestrelor

Între caracteristicile esenţiale de care este bine să ţinem cont când ne alegem fereastra se numără tipul...

27
Feb2018

Avantajele si necesitatea sticlei securizate

Cu un design captivant, sunt esențiale în orice concept arhitectural bazat pe îmbinarea sticlei, pentru a ajuta...

Top Produse